Uygulamayı indir

Yemek & Mutfak Testi · Karışık 1 · 8 Soru

Her soruya 15 saniye. Süre dolarsa soru yanlış sayılır — hazır ol.

Hazır mısın?

Yemek & Mutfak · 8 soru · soru başına 15 saniye

İpucu: 1-2-3-4 tuşlarıyla da oynayabilirsin.

Bu testteki sorular ve cevapları

Önce oynamak istiyorsan yukarıdan başla — aşağıda tüm cevaplar açık.

  1. 1. Fırından sıcak tepsi çıkarırken elin yanmaması için ne kullanılır?

    Cevap: Fırın eldiveni

  2. 2. Espresso kahve hangi ülkeyle özdeşleşmiştir?

    Cevap: İtalya

  3. 3. Havuca turuncu rengini veren madde hangisidir?

    Cevap: Beta-karoten

  4. 4. Kahve çeşidi macchiatonun adı İtalyancada ne anlama gelir?

    Cevap: Lekeli

  5. 5. Tarçın baharatı, tarçın ağacının hangi kısmından elde edilir?

    Cevap: Kabuğundan

  6. 6. Gerçek havyar hangi balığın yumurtalarından elde edilir?

    Cevap: Mersin balığı

  7. 7. Zengin açık büfe sofra geleneği smörgåsbord hangi ülkeye aittir?

    Cevap: İsveç

  8. 8. Kızartmadan önce yiyeceğin una, yumurtaya ve galeta ununa bulanmasına ne denir?

    Cevap: Pane etme

Yemek & Mutfak kategorisindeki diğer testler: Yemek & Mutfak Testi · Karışık 2 · Yemek & Mutfak Testi · Normal 1 · Yemek & Mutfak Testi · Normal 2 · Yemek & Mutfak Testi · Zor 1 · Yemek & Mutfak Testi · Zor 2 — ya da tüm testler.

Daha fazlası için: Quizo22 kategori, 15.000+ soru, gerçek rakipler.