Uygulamayı indir

Görsel Sanatlar Testi · Karışık 1 · 8 Soru

Her soruya 15 saniye. Süre dolarsa soru yanlış sayılır — hazır ol.

Hazır mısın?

Görsel Sanatlar · 8 soru · soru başına 15 saniye

İpucu: 1-2-3-4 tuşlarıyla da oynayabilirsin.

Bu testteki sorular ve cevapları

Önce oynamak istiyorsan yukarıdan başla — aşağıda tüm cevaplar açık.

  1. 1. Efsanelere konu olan Kız Kulesi hangi şehirdedir?

    Cevap: İstanbul

  2. 2. Vatikan Müzeleri hangi şehirde yer almaktadır?

    Cevap: Roma

  3. 3. Albrecht Dürer hangi Alman şehrinde doğmuştur?

    Cevap: Nürnberg

  4. 4. Diego Velázquez hangi İspanyol kralın saray ressamı olarak görev yapmıştır?

    Cevap: IV. Felipe

  5. 5. 1919'da Almanya'da Bauhaus tasarım okulunu kuran mimar kimdir?

    Cevap: Walter Gropius

  6. 6. documenta sergisinin kurucusu olan sanatçı ve küratör kimdir?

    Cevap: Arnold Bode

  7. 7. Nefertiti Büstü 1912 yılında Mısır'da hangi antik kentte bulunmuştur?

    Cevap: Amarna

  8. 8. Çömlekçinin kili şekillendirirken üzerinde döndürdüğü düzeneğin adı nedir?

    Cevap: Çömlekçi çarkı

Görsel Sanatlar kategorisindeki diğer testler: Görsel Sanatlar Testi · Karışık 2 · Görsel Sanatlar Testi · Normal 1 · Görsel Sanatlar Testi · Normal 2 · Görsel Sanatlar Testi · Zor 1 · Görsel Sanatlar Testi · Zor 2 — ya da tüm testler.

Daha fazlası için: Quizo22 kategori, 15.000+ soru, gerçek rakipler.