Uygulamayı indir

Edebiyat Testi · Zor 1 · 8 Soru

Her soruya 15 saniye. Süre dolarsa soru yanlış sayılır — hazır ol.

Hazır mısın?

Edebiyat · 8 soru · soru başına 15 saniye

İpucu: 1-2-3-4 tuşlarıyla da oynayabilirsin.

Bu testteki sorular ve cevapları

Önce oynamak istiyorsan yukarıdan başla — aşağıda tüm cevaplar açık.

  1. 1. Yorgun Savaşçı adlı romanın yazarı kimdir?

    Cevap: Kemal Tahir

  2. 2. Tehlikeli Oyunlar adlı romanın yazarı kimdir?

    Cevap: Oğuz Atay

  3. 3. Baba Evi adlı romanın yazarı kimdir?

    Cevap: Orhan Kemal

  4. 4. Paulo Coelho'nun "Simyacı" romanı ilk olarak hangi dilde yayımlanmıştır?

    Cevap: Portekizce

  5. 5. "Hasretinden Prangalar Eskittim" adlı şiir kitabının şairi kimdir?

    Cevap: Ahmed Arif

  6. 6. Nefes Nefese adlı romanın yazarı kimdir?

    Cevap: Ayşe Kulin

  7. 7. "Manzaralı Bir Oda" (A Room with a View) romanının yazarı kimdir?

    Cevap: E.M. Forster

  8. 8. James Joyce'un tek bir günde geçen "Ulysses" romanının mekanı hangi şehirdir?

    Cevap: Dublin

Edebiyat kategorisindeki diğer testler: Edebiyat Testi · Karışık 1 · Edebiyat Testi · Karışık 2 · Edebiyat Testi · Normal 1 · Edebiyat Testi · Normal 2 · Edebiyat Testi · Zor 2 — ya da tüm testler.

Daha fazlası için: Quizo22 kategori, 15.000+ soru, gerçek rakipler.