Uygulamayı indir

Edebiyat Testi · Normal 2 · 8 Soru

Her soruya 15 saniye. Süre dolarsa soru yanlış sayılır — hazır ol.

Hazır mısın?

Edebiyat · 8 soru · soru başına 15 saniye

İpucu: 1-2-3-4 tuşlarıyla da oynayabilirsin.

Bu testteki sorular ve cevapları

Önce oynamak istiyorsan yukarıdan başla — aşağıda tüm cevaplar açık.

  1. 1. "Pi'nin Yaşamı" (Life of Pi) romanının yazarı kimdir?

    Cevap: Yann Martel

  2. 2. Shakespeare'in "Hamlet" oyununda Hamlet hangi ülkenin prensidir?

    Cevap: Danimarka

  3. 3. Cinayet, suç ve dedektiflik konularını işleyen roman türüne ne ad verilir?

    Cevap: Polisiye

  4. 4. "Anne Frank'ın Hatıra Defteri" adlı ünlü kitap hangi edebî türe örnektir?

    Cevap: Günlük

  5. 5. Yaşananların günü gününe, tarih atılarak yazıldığı edebî türe ne ad verilir?

    Cevap: Günlük

  6. 6. Jean Valjean karakteriyle tanınan "Sefiller" romanının yazarı kimdir?

    Cevap: Victor Hugo

  7. 7. "Watership Down" romanının yazarı kimdir?

    Cevap: Richard Adams

  8. 8. "Tom Sawyer'ın Maceraları" adlı romanın yazarı kimdir?

    Cevap: Mark Twain

Edebiyat kategorisindeki diğer testler: Edebiyat Testi · Karışık 1 · Edebiyat Testi · Karışık 2 · Edebiyat Testi · Normal 1 · Edebiyat Testi · Zor 1 · Edebiyat Testi · Zor 2 — ya da tüm testler.

Daha fazlası için: Quizo22 kategori, 15.000+ soru, gerçek rakipler.