Uygulamayı indir

Coğrafya Testi · Karışık 2 · 8 Soru

Her soruya 15 saniye. Süre dolarsa soru yanlış sayılır — hazır ol.

Hazır mısın?

Coğrafya · 8 soru · soru başına 15 saniye

İpucu: 1-2-3-4 tuşlarıyla da oynayabilirsin.

Bu testteki sorular ve cevapları

Önce oynamak istiyorsan yukarıdan başla — aşağıda tüm cevaplar açık.

  1. 1. Amazon Nehri hangi kıtada yer alır?

    Cevap: Güney Amerika

  2. 2. Kütahya hangi coğrafi bölgemizde yer alır?

    Cevap: Ege Bölgesi

  3. 3. Vatikan'dan sonra dünyanın yüzölçümü en küçük ikinci ülkesi hangisidir?

    Cevap: Monako

  4. 4. Çin toplamda kaç ülkeyle kara sınırına sahiptir?

    Cevap: 14

  5. 5. Zeugma Antik Kenti, ünlü mozaikleriyle hangi ilimizdedir?

    Cevap: Gaziantep

  6. 6. Hitit açık hava müzesi niteliğindeki Karatepe-Aslantaş hangi ilimizdedir?

    Cevap: Osmaniye

  7. 7. Butan bayrağında hangi efsanevi yaratık yer alır?

    Cevap: Ejderha

  8. 8. Ayvalık hangi ilimizin ilçesidir?

    Cevap: Balıkesir

Coğrafya kategorisindeki diğer testler: Coğrafya Testi · Karışık 1 · Coğrafya Testi · Normal 1 · Coğrafya Testi · Normal 2 · Coğrafya Testi · Zor 1 · Coğrafya Testi · Zor 2 — ya da tüm testler.

Daha fazlası için: Quizo22 kategori, 15.000+ soru, gerçek rakipler.