Uygulamayı indir

Bilim Testi · Zor 1 · 8 Soru

Her soruya 15 saniye. Süre dolarsa soru yanlış sayılır — hazır ol.

Hazır mısın?

Bilim · 8 soru · soru başına 15 saniye

İpucu: 1-2-3-4 tuşlarıyla da oynayabilirsin.

Bu testteki sorular ve cevapları

Önce oynamak istiyorsan yukarıdan başla — aşağıda tüm cevaplar açık.

  1. 1. Ornitorenk gibi gagalı memeliler diğer memelilerden farklı olarak nasıl çoğalır?

    Cevap: Yumurtlayarak

  2. 2. Bir mol maddedeki tanecik sayısını veren Avogadro sayısı yaklaşık kaçtır?

    Cevap: 6,02 × 10²³

  3. 3. Sağ akciğer kaç loptan (lobdan) oluşur?

    Cevap: 3

  4. 4. Hücresel solunumdaki Krebs döngüsü hangi organelde gerçekleşir?

    Cevap: Mitokondri

  5. 5. Termodinamikte bir sistemdeki düzensizliğin ölçüsü olan kavram hangisidir?

    Cevap: Entropi

  6. 6. Kalbin sol kulakçığı ile sol karıncığı arasındaki kapak hangisidir?

    Cevap: Mitral kapak

  7. 7. Elektronegatifliği en yüksek olan element hangisidir?

    Cevap: Flor

  8. 8. Satürn'ün, yoğun atmosferiyle bilinen en büyük uydusu hangisidir?

    Cevap: Titan

Bilim kategorisindeki diğer testler: Bilim Testi · Karışık 1 · Bilim Testi · Karışık 2 · Bilim Testi · Normal 1 · Bilim Testi · Normal 2 · Bilim Testi · Zor 2 — ya da tüm testler.

Daha fazlası için: Quizo22 kategori, 15.000+ soru, gerçek rakipler.