Uygulamayı indir

Bilim Testi · Karışık 2 · 8 Soru

Her soruya 15 saniye. Süre dolarsa soru yanlış sayılır — hazır ol.

Hazır mısın?

Bilim · 8 soru · soru başına 15 saniye

İpucu: 1-2-3-4 tuşlarıyla da oynayabilirsin.

Bu testteki sorular ve cevapları

Önce oynamak istiyorsan yukarıdan başla — aşağıda tüm cevaplar açık.

  1. 1. Yanma olayının gerçekleşmesi için gerekli olan gaz hangisidir?

    Cevap: Oksijen

  2. 2. Elektriksel gücün SI birimi hangisidir?

    Cevap: Watt

  3. 3. Mutlak sıfır sıcaklığı yaklaşık kaç santigrat derecedir?

    Cevap: -273

  4. 4. Işık yılı neyin ölçü birimidir?

    Cevap: Uzaklığın

  5. 5. pH değeri 7'den küçük olan çözeltiler nasıl adlandırılır?

    Cevap: Asidik

  6. 6. Doğada bulunan en yoğun element hangisidir?

    Cevap: Osmiyum

  7. 7. Nötronu keşfeden fizikçi kimdir?

    Cevap: James Chadwick

  8. 8. İçinde Güneş Sistemi'nin de bulunduğu galaksinin adı nedir?

    Cevap: Samanyolu

Bilim kategorisindeki diğer testler: Bilim Testi · Karışık 1 · Bilim Testi · Normal 1 · Bilim Testi · Normal 2 · Bilim Testi · Zor 1 · Bilim Testi · Zor 2 — ya da tüm testler.

Daha fazlası için: Quizo22 kategori, 15.000+ soru, gerçek rakipler.