Uygulamayı indir

Teknoloji Testi · Zor 2 · 8 Soru

Her soruya 15 saniye. Süre dolarsa soru yanlış sayılır — hazır ol.

Hazır mısın?

Teknoloji · 8 soru · soru başına 15 saniye

İpucu: 1-2-3-4 tuşlarıyla da oynayabilirsin.

Bu testteki sorular ve cevapları

Önce oynamak istiyorsan yukarıdan başla — aşağıda tüm cevaplar açık.

  1. 1. Vi metin düzenleyicisini kim geliştirdi?

    Cevap: Bill Joy

  2. 2. Erken dönem sosyal ağlardan Friendster hangi yıl kuruldu?

    Cevap: 2002

  3. 3. IRC (Internet Relay Chat) sohbet protokolünü kim geliştirdi?

    Cevap: Jarkko Oikarinen

  4. 4. WordPerfect kelime işlemci yazılımını sonradan satın alan şirket hangisidir?

    Cevap: Corel

  5. 5. İlk cep hesap makinelerinden Busicom LE-120A hangi yıl piyasaya çıktı?

    Cevap: 1971

  6. 6. Birçok modern programlama dilinin sözdizimine öncülük eden ALGOL programlama dili hangi on yılda geliştirildi?

    Cevap: 1950'ler

  7. 7. Atari'yi kim kurdu?

    Cevap: Nolan Bushnell

  8. 8. 'Bulanık mantık' (fuzzy logic) kavramını ilk ortaya atan bilim insanı kimdir?

    Cevap: Lotfi Zadeh

Teknoloji kategorisindeki diğer testler: Teknoloji Testi · Karışık 1 · Teknoloji Testi · Karışık 2 · Teknoloji Testi · Normal 1 · Teknoloji Testi · Normal 2 · Teknoloji Testi · Zor 1 — ya da tüm testler.

Daha fazlası için: Quizo22 kategori, 15.000+ soru, gerçek rakipler.