Uygulamayı indir

Müzik Testi · Zor 1 · 8 Soru

Her soruya 15 saniye. Süre dolarsa soru yanlış sayılır — hazır ol.

Hazır mısın?

Müzik · 8 soru · soru başına 15 saniye

İpucu: 1-2-3-4 tuşlarıyla da oynayabilirsin.

Bu testteki sorular ve cevapları

Önce oynamak istiyorsan yukarıdan başla — aşağıda tüm cevaplar açık.

  1. 1. Aşık Veysel'in nüfus kayıtlarındaki gerçek soyadı nedir?

    Cevap: Şatıroğlu

  2. 2. Queen grubunun basçısı kimdir?

    Cevap: John Deacon

  3. 3. Led Zeppelin'in gitaristi ve grubun kurucularından olan müzisyen kimdir?

    Cevap: Jimmy Page

  4. 4. Erkek seslerde tenordan daha tiz olan, nadir görülen ses tipine ne ad verilir?

    Cevap: Kontratenor

  5. 5. Armoni kurallarına göre uyumlu ve hoş olan ses birleşimine ne ad verilir?

    Cevap: Konsonans

  6. 6. Nirvana'nın, Kurt Cobain'in 1994'teki ölümünden önce çıkardığı son stüdyo albümü hangisidir?

    Cevap: In Utero

  7. 7. Ud icrasındaki virtüözlüğüyle tanınan, 20. yüzyılın önemli Türk sanat müziği icracılarından olan sanatçı kimdir?

    Cevap: Yorgo Bacanos

  8. 8. Neşet Ertaş hangi şehirde doğmuştur?

    Cevap: Kırşehir

Müzik kategorisindeki diğer testler: Müzik Testi · Karışık 1 · Müzik Testi · Karışık 2 · Müzik Testi · Normal 1 · Müzik Testi · Normal 2 · Müzik Testi · Zor 2 — ya da tüm testler.

Daha fazlası için: Quizo22 kategori, 15.000+ soru, gerçek rakipler.