Uygulamayı indir

Genel Kültür Testi · Zor 1 · 8 Soru

Her soruya 15 saniye. Süre dolarsa soru yanlış sayılır — hazır ol.

Hazır mısın?

Genel Kültür · 8 soru · soru başına 15 saniye

İpucu: 1-2-3-4 tuşlarıyla da oynayabilirsin.

Bu testteki sorular ve cevapları

Önce oynamak istiyorsan yukarıdan başla — aşağıda tüm cevaplar açık.

  1. 1. 25. yıl dönümü kutlamalarına günlük dilde hangi isim verilir?

    Cevap: Gümüş jübile

  2. 2. Bir 'gross' (kadim ölçü birimi) 12 düzineye, yani kaç adete karşılık gelir?

    Cevap: 144

  3. 3. ISO 8601 uluslararası standardına göre haftanın ilk günü hangisidir?

    Cevap: Pazartesi

  4. 4. Bir 'jübile' kutlaması genelde kaç yıllık bir süreyi anmak için düzenlenir (altın jübile)?

    Cevap: 50

  5. 5. Bir metrekare, kaç desimetrekareye eşittir?

    Cevap: 100

  6. 6. Satrançta 'rok' (kale değişimi) hamlesinde kral kaç kare hareket eder?

    Cevap: 2

  7. 7. Bir trilyon sayısında kaç tane sıfır bulunur?

    Cevap: 12

  8. 8. 12 saatlik zaman gösteriminde öğle vakti (12:00) nasıl ifade edilir?

    Cevap: 12:00 PM

Genel Kültür kategorisindeki diğer testler: Genel Kültür Testi · Karışık 1 · Genel Kültür Testi · Karışık 2 · Genel Kültür Testi · Normal 1 · Genel Kültür Testi · Normal 2 · Genel Kültür Testi · Zor 2 — ya da tüm testler.

Daha fazlası için: Quizo22 kategori, 15.000+ soru, gerçek rakipler.