Uygulamayı indir

Doğa & Hayvanlar Testi · Zor 1 · 8 Soru

Her soruya 15 saniye. Süre dolarsa soru yanlış sayılır — hazır ol.

Hazır mısın?

Doğa & Hayvanlar · 8 soru · soru başına 15 saniye

İpucu: 1-2-3-4 tuşlarıyla da oynayabilirsin.

Bu testteki sorular ve cevapları

Önce oynamak istiyorsan yukarıdan başla — aşağıda tüm cevaplar açık.

  1. 1. Sivas'ta yetişen ve büyük cüsseli bir çoban köpeği ırkı hangisidir?

    Cevap: Kangal köpeği

  2. 2. İki kıta levhasının çarpışarak sıkışması sonucu dağ oluşumuna ne ad verilir?

    Cevap: Orojenez

  3. 3. Ural Dağları coğrafi olarak hangi iki kıtayı birbirinden ayırır?

    Cevap: Avrupa ve Asya

  4. 4. Bitkilerin ışığa doğru yönelerek büyümesine ne ad verilir?

    Cevap: Fototropizma

  5. 5. Deprem sırasında yer yüzeyinde oluşan sismik dalgaların ölçüldüğü alet hangisidir?

    Cevap: Sismograf

  6. 6. Dünyanın bilinen en derin okyanus çukuru hangisidir?

    Cevap: Mariana Çukuru

  7. 7. Kutup ayılarının genetik olarak en yakın akrabası kabul edilen kara memelisi hangisidir?

    Cevap: Boz ayı

  8. 8. Yumurtlayarak üreyen memeli türlerinden biri hangisidir?

    Cevap: Ornitorenk

Doğa & Hayvanlar kategorisindeki diğer testler: Doğa & Hayvanlar Testi · Karışık 1 · Doğa & Hayvanlar Testi · Karışık 2 · Doğa & Hayvanlar Testi · Normal 1 · Doğa & Hayvanlar Testi · Normal 2 · Doğa & Hayvanlar Testi · Zor 2 — ya da tüm testler.

Daha fazlası için: Quizo22 kategori, 15.000+ soru, gerçek rakipler.