Uygulamayı indir

Dil & Kelimeler Testi · Zor 2 · 8 Soru

Her soruya 15 saniye. Süre dolarsa soru yanlış sayılır — hazır ol.

Hazır mısın?

Dil & Kelimeler · 8 soru · soru başına 15 saniye

İpucu: 1-2-3-4 tuşlarıyla da oynayabilirsin.

Bu testteki sorular ve cevapları

Önce oynamak istiyorsan yukarıdan başla — aşağıda tüm cevaplar açık.

  1. 1. Dünyada bugün yaklaşık kaç yaşayan (konuşulan) dil olduğu tahmin edilmektedir?

    Cevap: Yaklaşık 7000

  2. 2. "-mak/-mek" eki fiilden hangi fiilimsi türünü yapar?

    Cevap: İsim-fiil

  3. 3. Türkçedeki "bilgisayar" kelimesini öneren kişi kimdir?

    Cevap: Aydın Köksal

  4. 4. Farsçadan gelen "hafta" kelimesi, kökeninde hangi sayıyla ilgilidir?

    Cevap: Yedi

  5. 5. "Kolonya" kelimesi hangi Alman şehrinin adından türemiştir?

    Cevap: Köln

  6. 6. "İzan" kelimesi ne anlama gelir?

    Cevap: Anlayış, kavrayış gücü

  7. 7. Bir tiyatro eserinde ilk kez kullanılan "robot" kelimesi hangi dilden dünyaya yayılmıştır?

    Cevap: Çekçe

  8. 8. Yapay dil Esperanto'yu 19. yüzyılın sonunda kim oluşturmuştur?

    Cevap: L. L. Zamenhof

Dil & Kelimeler kategorisindeki diğer testler: Dil & Kelimeler Testi · Karışık 1 · Dil & Kelimeler Testi · Karışık 2 · Dil & Kelimeler Testi · Normal 1 · Dil & Kelimeler Testi · Normal 2 · Dil & Kelimeler Testi · Zor 1 — ya da tüm testler.

Daha fazlası için: Quizo22 kategori, 15.000+ soru, gerçek rakipler.